top of page
Søg
  • Forfatters billedeKaterina J Knudsen

Sårbarhed som styrke

Opdateret: 25. sep. 2018

I dette blogindlæg vil jeg dele et emne, som er lidt tabu blandt kvinder. Det er SÅRBARHED. Jeg vil starte med at stille et par reflekterende spørgsmål til dig: Tillader du dig at vise din sårbarhed eller vil du altid fremstå som værende stærk? Betragter du din sårbarhed som svaghed? Har du måske tidligere fået at vide, at du ikke skal vise dine følelser, din sårbarhed, fordi så er du svag? Hvis stemme er det, du hører? Har du hele tiden behov for at være maskulin - beslutsom og rationel, stærk og målrettet?


Når du begynder at drage omsorg omkring dig selv, mærker dig selv, accepterer og respekterer dig selv, begynder du også at se dig selv ikke kun halv, men HEL - Jeg er både sårbar og ikke sårbar, jeg er det hele, og jeg må godt vise min sårbarhed og drage selvomsorg. Det er mega stærkt, når jeg viser det.


Her vil jeg dele en sætning med dig, som jeg synes er meget vigtig, hvis du vil drage endnu mere omsorg omkring dig selv. Sætningen er: ”Jeg elsker, accepterer og værdsætter mig selv lige præcis, som jeg er”. Den sætning har jeg nemlig brugt rigtig meget i min egen ´Selvomsorgspraksis` og har haft den hængende på mit spejl over lang tid. Første gange jeg sagde den sætning til mig, virkede det meget akavet. Næste gang kom der tårer i øjnene, da der var noget gammel usikkerhed og `manglende tro på mig selv` der skulle ud. Det var meget sårbart. Den gamle stemme kom op i mig: ´Tag dig nu sammen, hvad er det for noget tuderi. Vær nu stærk´. Først holdt jeg det tilbage, men bagefter tænkte jeg, at nu skal jeg give slip og bare være med det, rumme det.


Efterhånden kunne jeg mærke sætningen mere og mere i hele kroppen og under huden. Det var nemlig helt ok at være både stærk og svag, Yin og Yang, lys og mørke, fordi du kan først virkelig mærke styrken, når du har oplevet svaghed og omvendt. Den sætning lærte i hvert fald mig at acceptere hele mig, lige præcis som jeg er med alle nuancer og i alle farver. Sårbarhed er nemlig en kæmpe stor styrke!


Hvis du savner at dele dine tanker og følelser sammen med andre skønne kvinder eller blot lære nogle gode teknikker til at drage endnu bedre omsorg for DIG SELV, så er du hjerteligt velkommen til mine Kvindecirkler i Selvomsorg i Life Lounge. Husk, at du først virkeligt kan være der for andre, når du er der for dig selv. Styrken findes inde og ikke ude.


Skrevet af Katerina Jermilova Knudsen, www.harmonizonen.dk

85 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page