top of page
Søg
  • Forfatters billedeKaterina J Knudsen

Hvorfor er Qi Gong ikke kedelig?

Opdateret: 25. sep. 2018

Hvis du endnu ikke kender en fantastisk stressreducerende Kinesisk træningsform, som hedder Medicinsk Qi gong, så vil du i hvert fald i denne blog lære den bedre at kende.

Medicinsk Qi gong arbejder med sine langsommere meditative bevægelser med at åbne op for, at vores Livsenergi Qi flyder frit i kroppen. Når energien ikke flyder frit og er blokeret, opstår der smerter i kroppen og uligevægt i sindet.


Her vil jeg dele en lille historie fra min egen Qi Gong undervisning på Amager Strand, hvor vi, et hold voksne kvinder, står og grounder, er helt centreret i os selv og laver Meditation i bevægelse. Vi mærker mindfuldt hver eneste bevægelse i vores krop og hvad der sker inde i os her og nu i dette øjeblikket. Vi mærker ro, stilhed og nærvær planter sig rundt i vores krop og sind.

Lige pludseligt bliver vi omringet af en stor gruppe med 10-15 små børn fra en børnehaveklasse, som først står og undrer sig over hvad alle de voksne laver. Så kommer de tættere på og prøver at efterligne bevægelser, som de dog laver alt for hurtigt. En lille dreng udråber : ,Det går for langsomt, hvorfor skal det går så langsomt? Er det ikke kedeligt? ‘Vi står centreret og lader lydene være lyde og abstraherer os fra den støj, som kommer fra børnene og går ikke ind i diskussion med dem.


Vi nyder bare at være her og nu og mærke de langsomme bevægelser, som åbner op for alle muskler, bindevæv og hele vores energisystem. Vi tager omsorg om vores krop og sind, når vi laver Qi Gong. Nogle deltagere begynder også at gabe, som er et rigtig godt tegn på, at vores nervesystem begynder at slappe af, og vi kommer helt ned i gear. Vi står og nyder havet, vinden, sandet, træerne i horisonten og mærker os selv.


Nogle af børnene går væk, nogle bliver stående og fortsætter med at efterligne bevægelserne. Man kan mærke rastløshed i dem, ønsket om at præstere og være helt oppe i gear. Det kan ikke gå stærkt nok. To forskellige verdener og måder at være på mødes på denne skønne strand, 2 verdens anskuelser - , Stress af’ og , speed op’ . Der går ikke 5 minutter, så kommer alle børnene igen hen til os og står og snakker, nogle laver øvelserne med os og synes, de kan lide dem, for de andre går det alt for langsomt.


Til sidst viser jeg min favorit øvelse , Kaffe stempelkande’, som er fantastisk for at stemple energien ned og så brugebart for voksne og også meget for børn, som nu om dage har så mange indtryk hele tiden og bliver overstimulerede og hele tiden skal præsterer. Når vi er færdige, forklarer vi dem, hvorfor vi ikke snakkede med dem og hvad vi trænede.


Nej, Qi Gong er ikke spor kedeligt, hvis du har brug for at komme i ro og mærker dig selv. Sjovt nok, men de langsomme og meditative bevægelser giver også meget energi, og man kan mærke at kroppen blev trænet på en god og kærlig måde. Under Medicinsk Qi Gong arbejder vi også med Lever, Mave, Galdeblære, Lunge, Tarmene, Hormoner, Kredsløb og Hjerte. Så det er en meget holistisk træningsform, hvor vi mennesker og vores helbred er i centrum. Ikke spor kedeligt men mega nærværende!


Skrevet af Katerina Jermilova Knudsen, www.harmonizonen.dk


45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page